Sosyal Girişimciler Melek Yatırımcı Desteği Alıyor
Sosyal Girişimciler Melek Yatırımcı Desteği Alıyor
Sürdürülebilir tarım teknolojilerinin önde gelen sosyal girişimcileri, yeşil dönüşüme öncülük eden veri odaklı girişimleri destekleyen melek yatırım platformu Türkiye Ekonomi Bankası'nın desteğiyle melek yatırımcılarla bir araya geldi.
Küresel ekonomide her zaman büyük rol oynayan tarım, büyük bir kriz yaşıyor. Sürdürülebilir ve ekolojik tarımın ön plana çıktığı bir dönemde inovasyon, sektördeki tüm devrimleri destekledi. Erişilebilir tarım teknolojileri gibi ortaya çıkan trendler, tarımsal faaliyetleri giderek daha hassas, verimli, karlı ve sürdürülebilir hale getiriyor. Bu kapsamda Türkiye Ekonomi Bankası (TEB), tarım ve teknolojiyi kapsayan sosyal girişimcileri melek yatırımcılarla buluşturdu.
Melek Yatırım Platformu
Yatırım dünyasındaki dönüşümü desteklemek ve alternatif yatırım alanları sunmaya devam etmek için “melek yatırımcı” konseptini müşterilerine sunan banka TEB, bu alandaki faaliyetlerini bir araya getirmek için “TEB Özel Melek Yatırım Platformu”nu yeniledi.
Platform aracılığıyla Türkiye için fark yaratacak proje fikir ve girişimlerine ışık tutmayı ve “etki yatırımını” teşvik etmeyi hedefleyen kredi kuruluşu, bu gelişmeyi sosyal girişimciler ve yatırımcıları bir araya getirdiği özel bir toplantıda duyurdu. 2013 yılından bu yana girişimcileri ve yatırımcıları bir araya getirerek birçok başarılı hikayeye imza atılmasına vesile olan TEB Özel Bankacılık, “TEB Özel Melek Yatırım Platformu”nun ilk toplantısının temasını “Ekolojik Sürdürülebilirliği Hedefleyen Sosyal Girişimciler” olarak belirledi. ”
Sosyal girişimciler sahne alıyor
TEB Özel, sosyal girişimin ve etki yaratmanın önemine dikkat çekmek için, ekolojik sorunlar ve sürdürülebilir tarım alanında çözümler sunan yatırımcıları ve sosyal girişimcileri bir araya getiren özel bir buluşma düzenleyerek bu alandaki projeleri ön plana çıkardı. Etkinlikte, tarımsal bilgi ve iletişim teknolojilerine odaklanan sosyal girişim TABİT- AIM kurucu ortağı Tülin Akın, Anadolu Çayırları Başkanı Yasemin Kireç ve Good4Trust kurucusu ve Ashoka Türkiye yönetim kurulu üyesi Uygar ile sosyal girişimler ve ekolojik sürdürülebilirlik konularının ele alındığı bir panel yer aldı.
Çiftçilerde davranış değişiklikleri
TABİT'in 2004 yılında bir web sayfası kurarak hayat bulduğunu belirten kurucu ortağı Akın, akıllı köy projesiyle sürdürülebilir tarımın teknoloji dönüşümüne çiftçi ailelerin ulaşabileceği düzeyde dikkat çekti.
“2009 yılından bu yana altı ülkeye sunduğumuz hizmet alanını artırdık. Çiftçiler ürünlerinin fotoğraflarını çekebilir, reklam ve cep telefonlarında yayınlayabilir, hava durumu veya doğal afet bilgilerini önceden alabilir, arsa veya borsa fiyatlarını öğrenebilir” dedi.